(+32) 0477 74 21 58 rony.vanherf@adremconsulting.be

Europees aanrijdingsformulier

Bent u betrokken bij een ongeval met uw motor, auto, lichte vrachtwagen of vrachtwagen?
Blijf dan zeker rustig en vul samen met de tegenpartij het aanrijdingsformulier in. Maak ook foto’s indien mogelijk. Noteer ook zo snel mogelijk de naam/namen van de getuige(n).

Heeft u nog verdere vragen? Blijf hier dan zeker niet meer rondlopen! Contacteer ons gerust vrijblijvend.

Tips voor het invullen van een Europees aanrijdingsformulier

Wanneer u betrokken bent bij een ongeval is het belangrijk dat u een Europees aanrijdingsformulier invult zodat de verdere afhandeling van het ongeval zo correct mogelijk kan verlopen. Omdat dit vaak een opgave blijkt voor veel mensen, vindt u hieronder enkele nuttige tips.

1. Algemene informatie over het ongeval

1 en 2 op de tekening

Bovenaan de pagina moet u de algemene informatie met betrekking tot het ongeval invullen. Dit is onder meer waar het ongeval heeft plaatsgevonden, wanneer, hoe laat, of er gewonden zijn, of er getuigen zijn en of er ook nog andere schade is.

2. De gegevens van de betrokken partijen en de toedracht van het ongeval

3 op de tekening

Het is belangrijk dat de gegevens van beide betrokken partijen zo nauwkeurig mogelijk worden ingevuld. Dit doet u in de voorziene secties waar u de gegevens van de twee voertuigen (voertuig A en voertuig B) kan invullen.

Wanneer u de gegevens van de twee betrokken partijen hebt ingevuld, is het tijd om de toedracht of omstandigheden van het ongeval te beschrijven. Dit doet u door de middelste kolom, tussen voertuig A en voertuig B, zo correct mogelijk in te vullen.

2. Omschrijving van de situatie

4, 5 en 6 op de tekening

Tot slot is het aan u om ervoor te zorgen dat de situatie zo duidelijk mogelijk omschrijven wordt in deel 4, 5 en 6 van het Europees aanrijdingsformulier. Allereerst moet u in deel 4 duidelijk aangeven waar het voertuig voor het eerst geraakt werd.

Daarna kan u in deel 6 een schets maken van de situatie. De tekening mag simpel zijn maar moet een goed overzicht geven van de omstandigheden van het ongeval. Kijk ook zeker hieronder nog even naar de tips voor het tekenen van een duidelijke situatieschets.

Vervolgens kan u in deel 5 nog wat extra opmerkingen geven indien gewenst.

Tips voor het tekenen van een duidelijke situatieschets: 

  • Teken de straat met een stippellijn in het midden
  • Voertuigen tekenen als rechthoeken
  • Voorkant van het voertuig duidelijk aangeven
  • Gebruik A en B om de voertuigen aan te duiden
  • Geef met pijlen de rijrichting aan

3. Vul zeker ook de achterzijde van het aanrijdingsformulier in!

Daar waar de voorzijde van het formulier een gemeenschappelijke verklaring/aangifte is, is de achterzijde uw persoonlijke en bijkomende informatie.

Bijvoorbeeld: wie is de hersteller, is het voertuig buiten gebruik, wie is volgens u in fout, hebt u nog een blanco aanrijdingsformulier nodig, … .

Contacteer ons nu vrijblijvend

Heeft u vragen of wilt u algemene info verwerven? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

13 + 10 =