(+32) 0477 74 21 58 rony.vanherf@adremconsulting.be

Gewaarborgd inkomen

Een verzekering ‘gewaarborgd inkomen’ geeft je recht op een aanvullend inkomen zolang jouw ziekte of arbeidsongeschiktheid aansleept.

Een verzekering gewaarborgd inkomen kan zowel nuttig zijn voor loontrekkenden als voor zelfstandigen.

Net zoals het wettelijk pensioen, is de uitkering die u van de Sociale Zekerheid krijgt bij arbeidsongeschiktheid, behoorlijk karig. Met een verzekering Gewaarborgd Inkomen kunt u dat bedrag gelukkig zelf aanvullen.

Arbeidsongeschikt? De uitkering van de Sociale Zekerheid is beperkt

Weet u hoeveel u krijgt van de Sociale Zekerheid als u, als zelfstandige, arbeidsongeschikt wordt? De eerste maand alvast helemaal niets. Maar ook daarna wordt het niet veel beter. Een alleenstaande zelfstandige ontvangt maximaal 1.398,28 euro per maand, een gezinshoofd 1.755,78 euro (bedragen vanaf 01/03/2022). Gelukkig kunt u dat bedrag aanvullen door de verzekering Gewaarborgd Inkomen. Zolang u niet kunt werken, kunt u op die manier tot 80% van uw huidig inkomen verzekeren.

Arbeidsongeschiktheid bepaalt hoogte van het vervangingsinkomen

Hoe werkt het? Bent u meer dan 25% arbeidsongeschikt, dan krijgt u van de verzekeringsmaatschappij een maandelijks aanvullend inkomen. Bent u blijvend arbeidsongeschikt? Dan loopt deze som door tot aan uw pensioen. Welk bedrag u maximaal verzekert, kiest u zelf. De hoogte van de uitkering, hangt echter af van de graad van arbeidsongeschiktheid. Stel dat u 50% arbeidsongeschikt bent, dan krijgt u 50% van het verzekerde bedrag. Vanaf 67% arbeidsongeschiktheid, ontvangt u het volledige bedrag. Zoals gezegd: de maximale bijkomende uitkering is in alle gevallen ten hoogste 80% van uw huidig inkomen.

Gewaarborgd Inkomen: fiscaal erg aantrekkelijk

De premies voor deze verzekering mag u voor 100% aftrekken van uw beroepsinkomsten als werkelijk bewezen beroepskost. Bovendien geldt de uitkering als een vervangingsinkomen, dat betekent eventueel een lagere aanslagvoet. En last but not least: zolang u arbeidsongeschikt blijft, betaalt de verzekerings-maatschappij u de premies voor deze verzekering terug. Zo kunt u de volledige uitkering gebruiken voor andere uitgaven.

Deze verzekering kan als een aparte verzekering onderschreven.
Soms echter wordt een vervangingsinkomen ook opgenomen als een onderdeel in andere verzekeringsplannen: bijv. levensverzekeringen, LTS, … .

Contacteer ons nu vrijblijvend

Heeft u vragen of wilt u algemene info verwerven? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

14 + 4 =